Biblia Investițiilor În Criptomonede 2 стр.

În al treilea rând, acum există o mulțime de profitori pe piață. Intră piața criptomonedelor pentru a face bani rapid fără a studia subiectul. De obicei, astfel de oameni provin din schemele piramidale conduse de așa-numiții "experți" care învață oamenii fără a avea o experiență reală în acest subiect. Trebuie să recunosc că piața a încurajat astfel de oameni la început, atunci când au avut o șansă de a face mulți bani atunci. Cu toate acestea, în zilele noastre, dacă doriți să realizați așa ceva pe piața criptomonedelor, va trebui să faceți eforturi reale.

În al patrulea rând, acum există riscuri scăzute pe piață. Acum cinci ani, cei mai mulți oameni au așteptat ziua în care criptomonedele vor fi interzise în mod oficial. În zilele noastre, multe țări din întreaga lume au recunoscut deja relevanța criptomonedei. Criptomonedele au câștigat atât de mult teren încât nimeni nu poate apăsa pur și simplu butonul de oprire acum. Acest fapt dovedește că puteți investi bani fără teamă de diferite interdicții și restricții?

În sfârșit, înainte de a trece la regulile jocului pe piața criptomonedelor, vă sugerez să luați în considerare viitorul criptomonedei cu exemplul companiei Tesla. În prezent, costul unei Tesla este estimat, potrivit previziunilor experților, că nu își va putea recupera cheltuielile în 300 de ani. Atunci de ce experții inteligenți evaluează Tesla la atât de mult? Hai să ne dumerim.

În zilele noastre o mașină electrică este frumoasă și elegantă, dar scumpă și nu un vehicul foarte practic. Cu toate acestea, experții nu sunt preocupați de ziua de azi. Ei își imaginează un viitor care poate deveni realitate în 20 sau 30 de ani. Este dificil să ne imaginăm în anii următori mașinile obișnuite pe care le vedem zilnic pe străzi acum. Poate că vă imaginați mașina voastră iubită în viitor, dar personal, îmi imaginez un fel de vehicul semi-zburător cu panouri solare sau ceva și mai sofisticat. Prin urmare, vehiculul electric este cel care va avea un viitor luminos și de succes, iar Tesla probabil va ocupa o poziție de lider pe piață.

Dar, nimeni nu știe sigur dacă Tesla își va menține poziția pe piață în următorii 20-30 de ani. Cu toate acestea, mulți oameni cred cu convingere că o va face și asta îi face să investească în companie. Prin urmare, personal, pot să cred cu ușurință că Tesla va deține monopolul în întregul sector de producție de automobile în 20 de ani.

Cum este acest exemplu legat de viitorul criptomonedelor? În zilele noastre, unii oameni văd criptomoneda (ca și vehicul electric) lipsită de sens - o tendință la modă, interesantă și curios tehnică. Dar doar o tendință. Cu toate acestea, această picătură mică, este probabil să crească într-o mare dominantă mare în viitor.

Cum să stabiliți obiective și să identificați principalele reguli ale pieței

Înainte de a începe ceva nou, adevărații profesioniști învață regulile jocului și stabilesc obiective, determinând rezultatele pe care doresc să le obțină. Din moment ce suntem profesionişti, ne vom ocupa mai întâi de aceste detalii.

Următoarele puncte trebuie să fie cu siguranță printre obiectivele de tranzacționare de criptomonedă pe care vi le veți pune:

 stabiliți suma specifică de bani sau procentul din venitul vostru pe care îl veți investi lunar în criptomonede;

 stabiliți gradul de risc pe care vreți să-l luați;

 stabiliți obiective specifice pe termen scurt și pe termen lung.

Odată stabilite obiectivele este important să înțelegem ce este necesar pentru a începe rapid și cu succes pe piața criptomonedelor. Veți fi surprinși, dar teoria este cel mai puțin important lucru în acest domeniu. Mulți oameni spun că nu au informațiile și cunoștințele pentru acest tip de afacere. Cu toate acestea mare parte din strategiile pe care vi le voi spune nu necesită cunoștințe profunde în domeniul afacerilor cu criptomonede. Este suficient să știți principiile de bază ale economiei de criptomonede.

Atunci care este problema? Aveți nevoie de practică. Numai practică, nici o carte (nici măcar a mea), nu vă va ajuta să înțelegeți unde să cumpărați, unde să vindeți, cum să înmagazinați și cum să transferați criptomonede.

De asemenea veți avea nevoie de:

 câteva strategii pregătite cu risc scăzut să intrați pe piață

 abilitatea de a filtra conținut și informații din jurul vostru

 să comunicați cu comercianți mai experimentați de pe piața criptomonedelor și să-i spionați

 gestionarea riscurilor

 un audit de la un contabil cu experiență.

Și acum ceea ce trebuie să vă amintiți întotdeauna: orice investiție pe piața criptomonedelor ESTE UN RISC. Dacă nu sunteți pregătit să acceptați acest lucru, nu vă obosiți să încercați. Orice opinie sau estimare a dezvoltării unei anumite monede, fiabilitatea ICO-ului (acest lucru va fi discutat mai târziu) este doar o atitudine părtinitoare. Nu există o singură persoană pe tot globul, care ar putea da o garanție irefutabilă de dezvoltare. Nu există nici decizii absolute nici garanții de sută la sută. Eu sau oricine altcineva vă putem da doar sfaturi, nu garanții.

Sunteți singura persoană responsabilă pentru fiecare decizie. Deci nu trebuie să învinuiți ulterior o sursă de pe internet unde citiți despre perspectivele unor valute, sau un prieten care va recomandat un ICO de încredere, sau chiar pe mine pentru eventualele pierderi financiare! Eu, ca autor al acestei cărți, voi împărtăși gândurile mele despre criptomonede de încredere. Cu toate acestea, este doar opinia mea subiectivă, din nou, numai în acest moment. Prin urmare, dacă sunteți genul care dă vina pe alții pentru posibilele voastre eșecuri, mai bine închideți această carte imediat și nu pierdeți timpul.

Piața criptomonedelor se schimbă în mod constant. Prin urmare, atunci când avem de-a face cu tranzacționarea criptomonedelor, trebuie să învățăm să ne asumăm responsabilitatea deciziilor luate și să ne amintim întotdeauna că nu se poate câștiga fără să ne asumăm riscuri. Da, există strategii mai puțin riscante, dar exist risc în orice caz. Investiți doar suma pe care sunteți dispuși să o pierdeți fără prea multe regrete.

Și acum, puneți cartea deoparte și notați cele două reguli pe care nu trebuie să le încălcați vreodată:

1 Nu investiți până la ultimul bănuț.

2 Păstrați o rezervă de bani pentru a profita de oportunități.

Și, în cele din urmă, începătorii trebuie să învețe câteva lucruri de siguranță:

 Când tranzacționați pe bursă, protejați-vă contul cu autentificarea cu doi factori și păstrați-vă numele de cod privat.

 Parola trebuie să aibă cel puțin 26 de caractere; un generator special de parole vă poate ajuta cu una.

 Nu țineți niciodată toți banii într-un singur schimb sau într-un singur portofel.

 Tranzacționați numai cu schimburi încercate și adevărate.

 Nu utilizați puncte de acces publice pentru a tranzacționa pe piața criptomonedelor.

Capitolul 2: Principii De Bază Ale Criptomonedei Și Batman-Ul Vremurilor Noastre

 Tranzacționați numai cu schimburi încercate și adevărate.

 Nu utilizați puncte de acces publice pentru a tranzacționa pe piața criptomonedelor.

Capitolul 2: Principii De Bază Ale Criptomonedei Și Batman-Ul Vremurilor Noastre

Să abordăm subiectul pornind de la sectorul bancar.

Întregul sistem bancar în zilelor noastre, indiferent de țară, este stabilit în așa fel încât să nu deținem proprii noștri banii. Băncile centrale din orice stat dețin monopolul asupra emisiilor, prevăzut prin legislație, creând o piedică pentru legalizarea criptomonedelor.

Bani Fiat este un termen folosit de comunitatea criptomonedelor pentru a desemna o monedă fără valoare intrinsecă ca bani prin reglementări guvernamentale sau legi (dolar, euro etc.).

În teorie, această monedă ar trebui să fie asigurată de cel puțin acele bunuri, produse sau servicii care sunt produse pe teritoriul unei anumite țări (PIB), astfel încât fiecare cetățean al țării să își poată schimba banii personali pentru produse. Toate băncile țării, de asemenea, folosesc aceeași monedă, iar banca centrală promite să-și mențină stabilitatea și fiabilitatea. Astfel funcționează în teorie, dar nimeni nu poate garanta de fapt stabilitatea monedei.

Guvernul unei țări este principalul client pentru toate bunurile și serviciile pentru populație, și anume unul dintre cei mai mari angajatori. Este, de asemenea, cel mai mare client pentru construcția de drumuri, case, spitale, școli etc. Aceasta reprezintă partea leului din PIB-ul fiecărei țări în parte. În consecință, guvernul asigură viața populației plătește pensii și beneficii sociale. Toate aceste fonduri sunt luate de la banca centrală, care poate emite bani și finanța guvernul.

O normă numită relaxare cantitativă a fost odată pusă în aplicare în SUA și mai târziu chiar răspândită în Europa și Japonia. Datorită acestui fenomen, suma de bani din lume a crescut foarte mult, în timp ce puterea de cumpărare a dolarului a scăzut în ultimii 100 de ani cu 95%. Această tendință continuă. Cu cât există mai mulți bani, cu atât le scade valoarea.

Este important să știm că fiecare tip de monedă se confruntă cu inflația, ceea ce indică deprecierea monedei de-a lungul timpului. Cu alte cuvinte, inflația este viteza de circulație a banilor. Economia țării are propriile cicluri pe măsură ce oamenii iau împrumuturi și apoi le plătesc înapoi.

Nu pot să nu menționez aceste împrumuturi. În SUA, ratele dobânzilor la împrumuturi sunt în medie de 1%. Au rămas la nivelul zero pentru o lungă perioadă de timp în trecut. Băncile centrale au emis bani și au cumpărat active financiare și, în consecință, oamenii săraci au rămas săraci, iar cei care au avut active financiare, acțiuni sau proprietăți imobiliare au făcut profit constant. De aceea, fiecare criză îi face pe cei săraci și mai săraci și pe cei bogați și mai bogați. Aceste procese duc la o stratificare foarte puternică a populației. Cu toate acestea, din păcate, așa funcționează economia și ne apropiem de un fel de fundătură, după cum afirmă mulți analiști financiari. Toate acestea pentru a demonstra că băncile centrale nu se descurcă foarte bine cu funcția lor.

Așa că oamenii au început să caute o modalitate alternativă de a păstra valoarea banilor. Dacă nu să se înmulțească, cel puțin să nu piardă. De aceea, mulți oameni investesc în aur, instrumente cu venit fix, acțiuni etc. În același timp, economia a început să se dezvolte rapid după ce a apărut Internetul, astfel încât oamenii și-au dat seama că nu trebuie să dețină bani în formă fizică acum. Astfel, a apărut conceptul de monedă electronică.


Ideea de a crea o monedă digitală precum Bitcoin nu este complet nouă. Cu toate acestea, există o diferență între Bitcoin și alte tipuri de bani digitali. Dacă utilizați astfel de sisteme de monedă electronică precum PayPal, Western Union sau Skrill, finanțele voastre sunt stocate în aceleași companii. În acest caz, avem de-a face cu gestionarea centralizată a banilor, adică soarta banilor depinde de deciziile anumitor persoane din aceste companii. Nu aveți nici o putere de a influența aceste decizii.

Avantajele criptomonedei

Criptomoneda este un lucru destul de diferit. Această monedă descentralizată se caracterizează prin independența față de un singur centru de procesare a tranzacțiilor. Este foarte dificil de urmărit tranzacțiile cu criptomonede și imposibil să fie anulate. Folosind acest tip de monedă, două persoane pot efectua o tranzacție de cumpărare și vânzare direct pe Internet, fără a recurge la centrul tranzacțiilor financiare.

Dar să discutăm mai detaliat avantajele criptomonedei față de banii fiat. Aceste avantaje sunt evidente!

 Standarde de emisie și circulație: criptomoneda este stabilită o singură dată și este inviolabil, în timp ce standardele pentru banii fiat sunt schimbate în mod arbitrar de către băncile centrale.

 Articolul este direct: criptomoneda trece de la rețea la participant, în timp ce banii fiat circulă de la banca centrală la bănci, de la bănci la companii și numai de la companii la participanți.

 Fluxul de fonduri: direct pentru criptomonede; prin bănci, sisteme de plată și numerar pentru banii fiat.

 Numărul de participanţi: 5 milioane pentru criptomonede; 7 miliarde pentru banii fiat.

 Viteza tranzacției: mare pentru criptomonede; mică pentru banii fiat.

 Anonimatul: întotdeauna posibil pentru criptomonede; uneori posibil când se folosește numerar pentru banii fiat.

 Inflația: imposibilă numai pentru criptomonede; o realitate constantă pentru banii fiat.

 Volatilitatea valorii: mare pentru criptomonede; mică pentru banii fiat.

Inventatorul Bitcoin-ului și de ce este Batman-ul timpurilor noastre

În mijlocul crizei financiare globale din 2008, cineva sub numele de Satoshi Nakamoto a conceput Bitcoin-ul și a creat implementarea sa inițială de referință. El a lansat primul software Bitcoin care a lansat rețeaua și primele unități ale criptomonedei Bitcoin. Bitcoin a devenit un nou tip de monedă digitală, care a fost foarte diferită de toate celelalte. Principala diferență constă în faptul că este descentralizată. Prin urmare, fiecare participant nu îi poate influența soarta.

Următoarea întrebare apare. Există o mulțime de oameni în rețea, nu se cunosc și este logic că nu au încredere unul în altul. Deci, cum pot fi siguri că plățile vor fi efectuate și banii lor nu vor fi furați? Cu toate acestea, totul a fost gândit în avans de Satoshi Nakamoto și descris cu atenție de mine în cartea Mastering Bitcoin for Starters. Este suficient să spunem că viziunea lui Nakamoto pentru o monedă descentralizată a fost adevărată, rezolvând multe probleme.

Назад Дальше